L.N. uit Nieuwkerken-Waas 

L.N. uit Nieuwkerken-Waas stond voor een moeilijke beslissing na 33 jaar huwelijk. Met een echtgenoot die al twintig jaar kampte met een drankprobleem, moest ze de knoop doorhakken: doorgaan met de relatie of kiezen voor een echtscheiding. Dankzij de menselijke aanpak van advocaat Sarah Bernaers vond L.N. de kracht om deze stap te zetten en een nieuwe start te maken. 

Alcoholmisbruik in een huwelijk 

L.N.’s echtgenoot had al jaren een drankprobleem dat steeds erger werd. “Vroeger dronk hij regelmatiger, maar de toeren die hij uitstak, begonnen erger en erger te worden”, vertelt L.N. Ondanks eerdere pogingen om hulp te zoeken bij advocaten, had ze nooit doorgezet met een echtscheiding. “Ik zag hem heel graag én hij speelde telkens opnieuw in op mijn gevoel.” 

Wanneer liefde niet genoeg is 

Na een incident waarbij haar man dronken op het werk verscheen en bijna zijn baan verloor, stelde L.N. een ultimatum. En dat ging zeven maanden goed.  

Daarna was het opnieuw raak. “Hij heeft toen drie dagen op rij gedronken. Ze hebben hem uiteindelijk gevonden in een café en hij moest meteen naar het ziekenhuis”, herinnert L.N. zich. “Enorm pijnlijk om te zien, vooral ook voor de kinderen.” Dit incident was de druppel die de emmer deed overlopen. 

Hulp van een familierechtadvocaat  

L.N. besloot contact op te nemen met meester Bernaers, aangetrokken door de menselijke toon op haar website. “Mijn eerste bezoek was verademend. Ik mocht direct mijn verhaal doen en dat verliep tot mijn opluchting eens een keer niét enkel zakelijk”, zegt L.N. In tegenstelling tot eerdere ervaringen met advocaten, voelde L.N. zich bij meester Bernaers op haar gemak. 

Vrees voor vechtscheiding 

Ondanks L.N.’s angst voor een vechtscheiding, wist meester Bernaers de situatie kalm te houden. “Het werd dan toch geen vechtscheiding. Alles gebeurde zelfs – tot mijn eigen verbazing – met onderlinge toestemming. Ze heeft dat heel goed aangepakt”, vertelt L.N. dankbaar. Door haar begeleiding verliepen ook de gesprekken over de verdeling van bezittingen vlot. 

Financiële zekerheid in onzekere tijden 

L.N. was in afwachting van de effectieve scheiding bezorgd over mogelijke financiële problemen door het gedrag van haar ex-man. Meester Bernaers nam actie: “Ze heeft er alles aan gedaan opdat onze echtscheiding snel werd afgehandeld. Ze heeft echt haar best gedaan om me snel de nodige rust te bieden.” 

De meerwaarde van een advocaat  

Terugblikkend beseft L.N. hoe cruciaal de hulp van meester Bernaers was. “Ik had dat niet zonder advocaat kunnen regelen. Ik heb haar echt nodig gehad, voor de steun en voor de menselijke aanpak.” Tot haar verbazing waren de kosten ook veel lager dan verwacht, dankzij de efficiënte en menselijke aanpak van advocaat Bernaers. 

Persoonlijke groei na de scheiding 

Nu, enkele maanden na de scheiding, ervaart L.N. haar beslissing als een verademing. “Ik ben nog altijd heel blij met mijn beslissing om een advocaat in te schakelen en ik kan het alleen maar aanraden aan mensen die zich in dezelfde situatie bevinden.”  

Overweegt u een echtscheiding en zoekt u een advocaat die uw situatie met empathie en professionaliteit benadert? Neem contact op met advocaat Sarah Bernaers voor een gesprek. 

 

Maak een afspraak

Een juridisch probleem kruipt snel onder je vel. Vermijd escalatie en wacht niet te lang om de expertise van een advocaat in te schakelen.

Losing control: the difference between incapacity to drive and a driving ban