F.V. uit Sint-Niklaas

Amper twee maanden nadat ze haar rijbewijs behaald had, raakte F.V. betrokken bij een verkeersongeval. “Gelukkig zonder al te veel lichamelijke schade. Het waren vooral de beschuldigingen van de tegenpartij die me pijn deden. Die schoof de fout volledig in mijn schoenen en beweerde dat ik het rode verkeerslicht genegeerd had. Samen met advocaat Sarah Bernaers gaf ik tegengas.”

Verkeersongeval met dubbele impact

“Het is een van de drukste kruispunten van Sint-Niklaas. Zeker op dat moment van de dag. Ik stond half geblokkeerd op de kruising toen ik plots werd aangereden ter hoogte van mijn rechtervoorwiel. De klap draaide mijn wagen negentig graden. Daar stond ik dan. Ook mentaal heeft zoiets een impact, zeker als je je rijbewijs nog maar net op zak hebt. Maar dan moest het ergste nog komen.”

(Schaam)rood

“Eerst verliep alles volgens het boekje. De politie kwam ter plaatse en we vulden een Europees aanrijdingsformulier in. Maar blijkbaar volstond dat niet voor de andere bestuurder. Enkele dagen na het verkeersongeval kreeg ik via mijn verzekering het bericht dat hij me helemaal in fout stelde. Ik zou door het rood gereden zijn. Beschamend. De verzekering geloofde mijn verhaal en liet me een advocaat kiezen.”

Meteen een klik!

“De positieve getuigenissen op haar website brachten me bij meester Bernaers. Al bij mijn eerste afspraak met haar had ik een goed gevoel. Ze luisterde oprecht geïnteresseerd naar mijn verhaal, sprak met kennis van zaken en noteerde élk detail. Het hielp ook dat ze het betreffende kruispunt goed kende. Zo kon ze de feiten heel juist interpreteren.”

Online zegje

“Meester Bernaers zag snel in dat ik niet volledig verantwoordelijk was en nam meteen contact op met mijn verzekering. Eerst trachtte ze een minnelijke schikking te treffen met de tegenpartij. Maar die bleef mij maar in fout stellen. Elk antwoord dat zij uitstuurde, mocht ik vooraf inkijken en van opmerkingen voorzien. Alles verliep via mail en dat werkte perfect voor mij.”

Oranje voor tegenpartij

“Finaal oordeelde de rechter dat ik slechts gedeeltelijk aansprakelijk was en voorrang van rechts had moeten verlenen. Maar hij gaf de tegenpartij ook een duidelijke waarschuwing en stelde dat de bestuurder voorzichtiger het drukke kruispunt had moeten oprijden. Ik ben zó blij met die uitspraak. De professionele en tegelijk heel menselijke aanpak van advocaat Sarah Bernaers was super.”

De pedalen ook even kwijt na een verkeersongeval? En botst uw verhaal frontaal met dat van de tegenpartij? Maak dan een afspraak. Ik luister graag.

MaakAfspraakTransp2

Maak een afspraak

Een juridisch probleem kruipt snel onder je vel. Vermijd escalatie en wacht niet te lang om de expertise van een advocaat in te schakelen.

Losing control: the difference between incapacity to drive and a driving ban