Zoi Mpichtas uit Zwijndrecht

Toen Zoi Mpichtas uit Zwijndrecht besloot haar huurcontract op te zeggen en geconfronteerd werd met een verbrekingsvergoeding, stond ze voor een dilemma. Als iemand die normaal de regels volgt, was ze bereid de vergoeding te betalen. Echter, haar situatie was verre van normaal. Haar verhuurder had haar drie wintermaanden zonder warm water gelaten, een situatie die Zoi als onacceptabel beschouwde.

De frustratie van een huurder

“Ik was altijd geduldig en vriendelijk, zelfs toen de situatie uitzichtloos leek,” zegt Zoi. Haar verhuurder, die zijn verplichtingen vaak negeerde, reageerde meestal nonchalant op haar klachten. Ook gebroken ramen en vochtproblemen werden genegeerd tot het laatste moment, terwijl Zoi respectloos werd behandeld.

Ontmoeting met een advocaat

Zoi kwam uiteindelijk in contact met advocaat Sarah Bernaers via een gemeenschappelijke kennis. “Vanaf ons eerste gesprek voelde ik een klik,” zegt Zoi. “De sterke energie en empathische aanpak van meester Bernaers maakten indruk op mij. Ze bewees dat je geen machogedrag nodig hebt om een sterk punt te maken.”

Rol van Sarah Bernaers

Meester Bernaers nam Zoi’s zaak met professionaliteit en empathie op zich. “Ze wist precies waar ze mee bezig was en hielp me door de uitdagingen heen. Haar efficiënte aanpak, gerichte vragen en snelle reacties brachten rust in een anders stressvolle situatie.

Bovendien had ze maar één afspraak en een mail nodig om grip te krijgen op de zaak, wat natuurlijk ook positief is voor het kostenplaatje achteraf.”

Leermomenten uit het geschil

De ervaring leerde Zoi veel over het belang van zichzelf en haar rechten te informeren. “Ik realiseerde me dat ik misschien eerder een advocaat had moeten inschakelen, maar ik ben geneigd mensen veel kansen te geven,” reflecteert ze.

“Deze situatie heeft me geleerd dat assertiviteit en het zoeken naar de juiste ondersteuning essentieel zijn in juridische geschillen. Laat mijn verhaal een bemoediging zijn: deskundige hulp is de sleutel tot het doorbreken van moeilijke situaties.”

Bent u, net als Zoi, op zoek naar eerlijke, professionele juridische begeleiding in huurrecht? Neem vandaag nog contact op.

MaakAfspraakTransp2

Maak een afspraak

Een juridisch probleem kruipt snel onder je vel. Vermijd escalatie en wacht niet te lang om de expertise van een advocaat in te schakelen.

Losing control: the difference between incapacity to drive and a driving ban