Birgen Van De Walle en Abbey Pang uit Sinaai

Wat een alledaags scheidingsdossier leek, veranderde in een slechte droom. Eentje die Birgen Van De Walle en zijn Chinese vriendin Abbey Pang ruim een jaar na hun eerste gerechtelijke stappen nog steeds uit hun slaap houdt. Omdat hun eerste advocaat de zaak op zijn beloop liet, belandde Abbey in de illegaliteit. Na enkele omzwervingen klopte het koppel aan bij advocaat Sarah Bernaers. Al vlug werd het Birgen duidelijk dat ook een ogenschijnlijk eenvoudige zaak een betrouwbare en professionele jurist vereist.

Illegaal door verhuis

“Abbey werd geboren in Hongkong. Ze trouwde met een Chinese man die al jaren in België woonde. Maar het huwelijk verliep moeizaam en enkele jaren geleden leerde ze mij kennen. Toen ze op een dag wegging bij haar echtgenoot en dus niet meer op hetzelfde adres woonde, dreigde ze haar legale statuut in België te verliezen.”

Advocaat via Google

“Dat statuut was nog ruim een jaar geldig. Binnen die tijd wilde ze haar scheiding afronden en wettelijk met mij samenwonen. Op basis van gezinshereniging kon ze dan verder legaal in het land verblijven. Na een korte zoektocht op het internet gingen we in zee met een advocaat. Te snel, zo bleek achteraf …”

Haast en spoed …

“Brieven van allerlei instanties deden ons panikeren. We wilden geen tijd verliezen en maakten daardoor een overhaaste keuze. Aanvankelijk verliep het contact met die advocaat goed. Maar gaandeweg werd duidelijk dat ze nauwelijks actie ondernam. Behalve steeds meer geld vragen dan. Wij bleven betalen. Stom, maar we hoopten dat er dan schot in de zaak kwam.”

Geld kwijt

“Ons dossier raakte niet eens op de rechtbank. En toch waren we al 1500 euro lichter. Maar veel erger was dat Abbey intussen in de illegaliteit sukkelde. Na een nieuwe onsuccesvolle passage bij een andere advocaat kwamen we via Abbey’s vriendin in contact met advocaat Sarah Bernaers. Toen beseften we pas echt hoe fout dit allemaal gelopen was.”

Blij en boos

“Amper enkele dagen na onze eerste afspraak met meester Bernaers stond de zaak al op de rol. Een paar weken later volgde de uitspraak. We waren opgelucht en tegelijk ook heel gefrustreerd. Omdat we het zo verkeerd hadden aangepakt. Maar dankzij de doortastende aanpak van meester Bernaers kunnen we nu de draad tenminste weer oppikken en zo ook Abbey’s verblijfsstatuut opnieuw regulariseren.”

Lijkt uw dossier ook zo klaar als een klontje? Een standaardklus voor de eerste de beste advocaat? Wees voorzichtig en ga alleen in zee met een eerlijke jurist. Maak vandaag nog een afspraak. Ik ga voluit voor uw vertrouwen.

MaakAfspraakTransp2

Maak een afspraak

Een juridisch probleem kruipt snel onder je vel. Vermijd escalatie en wacht niet te lang om de expertise van een advocaat in te schakelen.

Losing control: the difference between incapacity to drive and a driving ban