T.S. uit Temse

T.S. uit Temse werd na haar relatiebreuk het slachtoffer van ouderverstoting. Haar ex-partner dwarsboomde elk contact tussen moeder en zoon. Hij plaatste haar ook constant in een negatief daglicht, waardoor haar kind zelfs geen bezoekjes meer wilde brengen aan zijn mama. Om de ouder-kindrelatie opnieuw te herstellen, riep T.S. de juridische hulp in van advocaat Sarah Bernaers.

Van echtscheiding naar ouderverstoting

T.S.: “Tijdens de eerste afspraak was ik heel emotioneel. Ik wist op dat moment nog niet wat ik ging doen. Een punt achter mijn relatie zetten of niet. Gelukkig stelde Meester Bernaers me onmiddellijk gerust. Ze leefde met me mee en vertelden me welke stappen ik kon zetten. Na een poosje zette ik de procedure in. Vanaf die dag begon er een nachtmerrie voor mij. Mijn ex-partner verhinderde elk contact met mijn zoontje en sprak voortdurend op hem in. Hij werd als het ware gebrainwasht.”

Meester Bernaers is mijn steun en toeverlaat

“De juridische molen begon te draaien. Plots stond mijn wereld in het teken van dagvaardingen, omgangsrecht en bezoeken aan de rechtbank. Gelukkig kon ik bij elke stap rekenen op de professionele begeleiding van meester Bernaers. Ze vroeg me bijvoorbeeld om een verslag op te stellen na elke ontmoeting met mijn zoon. Dat kon zij gebruiken in de rechtbank en het was een geheugensteun voor mezelf. Ook de e-mails die ik stuurde naar het psychologische begeleidingscentrum, screende zij grondig. En zelf kroop ze ook in haar pen. Elke keer als mijn zaak voorkwam in de rechtbank, schreef ze een verslag voor mij. Niet in moeilijke juridische taal, maar in begrijpelijke woorden.”

Opgeven is geen optie

“Het vonnis wordt binnenkort uitgesproken. Na een juridische strijd van meer dan een jaar. Meester Bernaers begrijpt hoe zwaar dit voor mij is. Ze kon zich perfect inleven in hoe ik me voelde en hoe mijn zoontje dit alles ervaarde.”

“Ik raad advocaat Sarah Bernaers zeker aan voor wie in mijn situatie belandt. De stapsgewijze begeleiding, de menselijkheid, de klare taal, de focus op het totaalplaatje, … Dat zijn troeven die ik echt in haar apprecieer. En ook haar degelijkheid. Tijdens heel mijn proces heeft ze zich aan de feiten gehouden en is ze niet met modder beginnen te gooien. Bovendien is in een zaak van ouderverstoting een zekere betrokkenheid heel belangrijk. Want het gaat om je kind. Meester Bernaers houdt daar op elk moment rekening mee.”

Heeft u net zoals T.S. uit Temse juridische bijstand nodig tijdens of na een relatiebreuk? Of bent u ook het slachtoffer van ouderverstoting? Neem dan gerust contact op.

MaakAfspraakTransp2

Maak een afspraak

Een juridisch probleem kruipt snel onder je vel. Vermijd escalatie en wacht niet te lang om de expertise van een advocaat in te schakelen.

Losing control: the difference between incapacity to drive and a driving ban