Jeff uit Sint-Niklaas

Niet elke relatie verloopt zoals gehoopt. Jeff ervaarde dat aan den lijve, toen hij in 1986 met zijn eerste vrouw trouwde. Ze waren nog maar acht maanden samen toen het doek viel en hun huwelijk in een scheiding eindigde. Einde verhaal? Nee, want Jeff moest dertig jaar lang alimentatie betalen. Onrechtvaardig. Na jaren van juridische strijd schakelde hij advocaat Sarah Bernaers in om een einde te maken aan zijn financiële nachtmerrie.

Over enkele maanden bereikt Jeff de mooie leeftijd van 80 jaar. De geboren en getogen Sint-Niklazenaar woonde een groot deel van zijn leven in Antwerpen, waar hij 36 jaar geleden ook zijn eerste huwelijk aanging. Jeff: “De relatie was helaas van korte duur, en in die tijd – 1986 – betekende een scheiding dat je nog levenslang alimentatie moest betalen. Daar was ik van op de hoogte. Na de scheiding heb ik trouw elke maand een bedrag overgemaakt aan mijn ex-vrouw. Totdat ik na enkele jaren het nieuws kreeg dat ze met een nieuwe partner was gespot.”

Illegaal samenwonen

Het verhaal ging van kwaad tot erger. Niet alleen was zijn ex met een nieuwe partner samen met wie ze haar financiën deelde, ze gebruikte op den duur ook nog een domicilieadres waar ze al lang niet meer woonde. “Zodat ik die alimentatie maar moest blijven betalen … Dat leek mij heel oneerlijk. Ik ben toen naar een advocaat gestapt in de hoop er iets aan te kunnen doen. Maar alle informatie die ik over mijn ex had, was van horen zeggen. Hard bewijs hadden we niet.” 

Van het kastje naar de muur

Dat betekende het begin van een lange juridische strijd. “Ik zat volledig vast, maar ik wilde doorzetten. Elke jurist die ik ontmoette, stak er een aantal jaren werk in, zonder definitief resultaat. We kregen maar niet bewezen dat ze niet meer op haar domicilieadres woonde. Ondertussen was ik naar Duitsland verhuisd en moest ik voor de rechtszaken vaak naar Vlaanderen terugreizen. Telkens voor een aantal dagen, met een hotel hier of daar. Je raadt het al: de kosten liepen hoog op. In die dertig jaar heb ik heel wat rechters zien komen en gaan. Er was weinig resultaat, behalve een rechter die op den duur zei dat ik toch wel erg veel moest afdragen en vervolgens de alimentatie naar 300 euro per maand terugbracht. Fijn, maar maandelijks nog altijd honderden euro’s van mijn pensioen betalen aan iemand die dat niet verdiende, daar knapte ik niet van op.”

Tijd voor verandering

Uiteindelijk vond Jeff de gegevens van advocaat Sarah Bernaers en nam hij contact  op. “Zij nam mijn zaak heel serieus op en ging er direct mee aan de slag. In tegenstelling tot andere advocaten liet ze mij maar één keer naar Vlaanderen afreizen. De rest van de zaak kon ik online of per telefoon met haar bespreken. Dat was al erg fijn. En het werk dat meester Bernaers deed, was heel grondig. Op korte termijn had ze alles afgehandeld.”

Succes

“Hoe? Door werk te maken van die vermoedens van illegale domiciliëring. Meester Bernaers schakelde Binnenlandse Zaken in om definitief te bewijzen dat mijn ex niet meer op haar opgegeven adres kon wonen. En dat lukte. Zo ontdekten we waar ze wél woonde en dat haar domicilieadres in feite niet bewoond werd. Diezelfde dag moest ze haar adres nog wijzigen. Mijn verplichte betalingen werden stopgezet. Een enorme verlossing na zoveel jaar.”

Van pensioen genieten

Inmiddels kan Jeff dus steunen op zijn volledige pensioen en geniet hij vanuit zijn huis in Duitsland van de rust. Welverdiend, zo mogen we wel zeggen. “Ik denk dat ik koppig ben geweest, maar dat dat ook rechtvaardig was. Gelukkig is de wetgeving ondertussen gewijzigd. Daarmee vermijdt men hopelijk een titanenstrijd als deze. Met de juiste advocaten is het me alleszins gelukt om de waarheid boven water te krijgen. Daar ben ik meester Bernaers ontzettend dankbaar voor!”

Wat als u uw zaakjes netjes afhandelt, maar uw tegenpartij niet? Advocaat Sarah Bernaers helpt u graag om het onrecht de wereld uit te helpen en u te beschermen. Neem gerust contact op.

MaakAfspraakTransp2

Maak een afspraak

Een juridisch probleem kruipt snel onder je vel. Vermijd escalatie en wacht niet te lang om de expertise van een advocaat in te schakelen.

Losing control: the difference between incapacity to drive and a driving ban