E.H. uit de provincie Antwerpen

E.H. stond voor een grote uitdaging toen haar vijftienjarige relatie ten einde kwam: een scheiding en de zoektocht naar een nieuwe balans. Wat begon als een ogenschijnlijk onoverkomelijk conflict over de schoolkeuze voor haar kinderen, eindigde in een rechtvaardige oplossing dankzij de hulp van advocaat Sarah Bernaers.

Co-ouderschap op afstand

Na de scheiding verhuisden beide ouders naar verschillende regio’s in Vlaanderen. De kinderen gingen nog naar hun oude school, maar deze situatie bleek onhoudbaar. “Mijn ex-partner wilde dat de kinderen dichter bij hem naar school zouden gaan, zodat de reisafstand voor beide ouders gelijk zou zijn,” vertelt E.H. “Maar ik vond dat niet oké voor de kinderen. Ze zouden zo ver van al hun vriendjes zijn.”

Conflict over de schoolkeuze

Het conflict over de schoolkeuze leek onoplosbaar. E.H. wilde niet toegeven op wat ze als cruciaal beschouwde voor het welzijn van haar kinderen. “Ik wist dat ik dit niet alleen kon oplossen”, geeft ze toe. Via via kwam E.H. in contact met advocaat Sarah Bernaers. “Ze gaf me meteen vertrouwen”, zegt E.H. “Ze was altijd bereikbaar, antwoordde snel op mails en hielp me om weer met beide voeten op de grond te staan.”

Van omgevingsregeling tot alimentatie

Meester Bernaers begeleidde E.H. door het hele proces, van de rechtszaak over de schoolkeuze tot het regelen van de omgangsregeling en alimentatie. “Zonder haar had ik nooit de alimentatie gekregen die ik nu krijg”, benadrukt E.H. “Ze gaf me zelfs tips waar niemand aan denkt, zoals dat de alimentatie mee stijgt met de index.”

Geen moeilijke advocatenpraat

Wat E.H. het meest waardeerde aan de aanpak van meester Bernaers, was haar vermogen om tot de essentie door te dringen. “Ik verloor me vaak in details en emoties, maar mevrouw Bernaers bracht me steeds terug naar de kern. Ze spreekt in duidelijke, klare taal zonder moeilijke advocatenpraat.”

“Echtscheidingsadvocaat is onmisbaar”

Terugblikkend heeft E.H. maar één spijt: dat ze niet eerder een advocaat inschakelde. “Het is geen schande om eens langs te gaan bij een advocaat”, benadrukt ze. “Dan weet je tenminste waar je staat. Je haalt er veel meer uit dan je erin steekt.”

E.H.’s ervaring met meester Bernaers was zo positief dat ze nu ook voor andere juridische kwesties bij haar aanklopt. “Niet twijfelen”, is haar advies aan anderen in een soortgelijke situatie. “Met de juiste advocaat aan je zijde sta je sterker dan je denkt.”

—- Wilt u ook de rust en zekerheid die E.H. vond? Neem contact op met mevrouw Bernaers voor een gesprek over uw situatie.

Maak een afspraak

Een juridisch probleem kruipt snel onder je vel. Vermijd escalatie en wacht niet te lang om de expertise van een advocaat in te schakelen.

Losing control: the difference between incapacity to drive and a driving ban