H.F. uit Beveren

Toen de Covid-pandemie toesloeg, veranderde alles voor H.F., een gescheiden moeder van twee kinderen. Door de onvoorziene omstandigheden woonden haar kinderen plotseling voltijds bij haar. Dit bracht niet alleen vragen over de financiële alimentatie aan het licht, maar ook over de verblijfsregeling van de kinderen.

Hoewel H.F. aanvankelijk probeerde om zelfstandig een nieuwe regeling rond zowel de alimentatie als het verblijf te treffen, bleek dit complexer dan verwacht. Uiteindelijk zag ze zich genoodzaakt om de expertise van familierechtadvocaat Sarah Bernaers in te roepen

Aanpassen van de alimentatie

“Ik heb eerst zelf lang aangedrongen op een aanpassing van de financiën, hopend op een vriendschappelijke overeenkomst”, zegt H.F. “Maar wat doe je als de ander blijft weigeren?”

Bittere nasmaak

Ze wachtte anderhalf jaar, maar dit geduld kostte haar veel: ze leerde dat het niet evident was om alimentatie met terugwerkende kracht te vragen. Een realiteit die een bittere nasmaak achterliet.

“Maar vanaf het moment dat ik met meester Bernaers sprak, voelde ik me begrepen. Ze is niet alleen scherp in haar juridische kennis, maar ze is ook empathisch. Ze toonde me duidelijk mijn opties, wat wel en niet mogelijk was,” vertelt H.F. Eindelijk kwam er schot in de zaak.

Respect voor de tegenpartij

Het traject naar de rechtbank was emotioneel, maar met Sarah Bernaers aan haar zijde voelde H.F. zich sterker. “Op zo’n emotioneel moment heb je iemand nodig die rationeel, met respect én met kennis van zaken naar de situatie kan kijken. Wat ik vooral waardeerde was het respect dat ze bleef tonen naar de tegenpartij. Het blijft tenslotte de papa van mijn kinderen,” zegt H.F.

Advies van een advocaat

H.F.’s advies aan anderen in een gelijkaardige situatie? “Wacht niet te lang. Zoek niet enkel de notaris op maar ga op voorhand ook juridisch advies inwinnen bij een advocaat. Familierecht is gecompliceerd en het is cruciaal dat beslissingen worden genomen in het belang van de kinderen. Iets waar Sarah Bernaers gelukkig ook erg op hamerde.”

Bent u, net als H.F., op zoek naar eerlijke, professionele juridische begeleiding in familierecht? Neem vandaag nog contact op.

MaakAfspraakTransp2

Maak een afspraak

Een juridisch probleem kruipt snel onder je vel. Vermijd escalatie en wacht niet te lang om de expertise van een advocaat in te schakelen.

Losing control: the difference between incapacity to drive and a driving ban